Жилищният кредит вреди на здравето

1928
Жилищният кредит вреди на здравето

Ръстът на отчуждените жилища има пряка корелация с увеличаване на броя на хората между 20 и 49 години със сериозни здравословни проблеми, съобщава Time Moneyland. Изследването било направено от Американския център за икономически изследвания.

Отнемането на дома е твърде тежък стрес за хората и съответно увеличава риска от диабет с 8.1%, риска от хипертония със 7.2%, а при 12% води до психологически проблеми като тежки депресии, чувство за безпокойство и безсъние. С 39% нараства и рискът от самоубийство.

Впрочем това не означава, че редовното плащане на вноските по кредита гарантира добро здраве- напротив. Страхът за материалната осигуреност, притесненията какво ще се случи, ако загубим работата си, комбинацията от лични трудности и материални притеснения също са условия за влошено здраве.

Така че това е още една причина да обмислим сериозно решението си за кредит.

Подобни статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Коментари

Diversified assets two years after the crisis
# 0
14:09 | 2 September 2011
Не само жилищният, а всеки кредит вреди на здравето. Изключение от това правило са кредитите с лихвени проценти от около 2 - 3. Препоръката ми към банките, които са предимно кредитиращи институции, е да намалят лихвените си проценти по кредитите, както и да обявят финансовите си резултати. Дълговата криза в страните от европейския съюз е проблем на банките, както и на институциите, които притежават дългови ценни книжа. Have a nice weekend to both the team and managers of Profit.Bg. Have a lot of money durring the next years of bull's market. In God we trust and we like the money in all their kinds such as common stocks, shares, equities, banknotes of various currencies, etc.
Марио
# 1
12:09 | 2 September 2011
верно е, аз съм поръчител по лош кредит, и ми удържат 400 лева и не се чувствам добре изобщо:(
Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg

На фокус

БАКБ с нов, модерен офис в София

Цветелина Бориславова, председател на Надзорния съвет, символично...