С подобрението на икономическата ситуация на Великобритания секторът на недвижимите имоти ще започне да се развива във възходящата линия, сочат прогнозите на мнозина от анализаторите на острова, пише Propety Wire.

Националната жилищна федерация е доста оптимистично настроена за бъдещото развитие на сектора, като според тях е някои части на страната положението не е чак толкова лошо.

Много анализатори смятат, че спадането в цените на имоти ще продължи още най-много 4 – 5 години, след което цените ще започнат да се повишават.

Според други- цените ще продължат да се понижават и през следващата година, през 2010 г. ще започнат да се възстановяват и през 2011 г. ще започнат бързо да се покачват.

Търсенето на имоти започва леко да се повишава, докато строителството на нови жилища се понижава непрекъснато. С подобрението на икономическото положение в страната, негативната тенденция в сектора ще бъде преодоляна.

Всъщност в някои части на Великобритания пазарът на имоти се оказва доста гъвкав. Цените в Брингтон са отчели понижение, но в момента се намират в положение, в което пазарът се движи нагоре.

В страната има и други градове, в които пазарът започва леко да съживява и да се движи нагоре.

В югоизточната част на Великобритания цените на жилищата започват да отчитат ръст, става ясно след последните данни на Knight Fran.