Жилищният сектор във Франция отчита чувствително забавяне

538
Жилищният сектор във Франция отчита чувствително забавяне

Жилищният сектор във Франция отчита чувствително забавяне, пише в. "Mond". Броят на новопостроените жилища през второто тримесечие на 2008 г. е отбелязал спад с 28.2% спрямо същия период на миналата година.

На годишна база спадането е 6.5%: до юни 2008 г. спрямо юли 2007 г. са построени 395 хил. нови жилища, спрямо 422 хил. през същия период 2006-2007 г. За първи път от 2005 г. обаче Франция се оказва под психологическия праг от 400 хил., съобщава Министерството на екологията.

"Цифрите са резултат от спада на продажбите", заявява Жан-Франсоа Габила- председател на Федерацията на строителните предприемачи FPC и признава, че ситуацията е по-лоша, отколкото бяха предварителните очаквания.

Правителството на Франция си беше поставило за цел през тази година строителството да достигне 500 хил. нови жилища, но очевидно тази перспектива няма да бъде постигната.

Тенденцията вероятно ще продължи под влияние на намаляването на кредитите, отпускани от банките, с 11% за първото тримесечие.

Ситуацията за строителните фирми се оказва също така нерадостна, след като голяма част от тях отчетоха спад в печалбите и обявиха за предстоящи съкращения.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg