В среда на рекордни запаси от непродадени жилища, строителните предприемачи в Мумбай, Индия, стават все по-изобретателни в маркетинга си.

Компанията Kanakia Spaces Pvt е наела бившата футболна звезда Зинеди Зидан, за да подпомага продажбите на нов комплекс в новообособен бизнес квартал на индийската финансова столица.

Комплексът носи името Париж, а Зидан е поел отговорността да помогне с проекта и дизайна на фитнеса, както и спортната част на комплекса.

Вижте още: Какво се случва, когато един пазар се нагорещи твърде много?

Част от проекта е четириетажна реплика на популярната айфелова кула, както и репродукция на Лувъра.

До този момент са продадени 43% от 464-те апартамента в луксозния комплекс, които варират от 76 до 130 кв. м. и струват между 559 000 и 952 000 долара, съобщават от компанията.

Все повече индийски предприемачи подхождат нестандартно в усилията си да продадат построените вече жилища. Продажбите на имоти с цени над 20 милиона рупии (250 000 долара), са се понижили с 23% през първото тримесечие на годината.

Голяма част от пазарните наблюдатели коментират, че цените във всички сегменти на имотния пазар са се повишили до недостъпни нива и необходима корекция, за да видим продажба на запасите от имоти.

„Тези маркетингови трикове, като наемането на Зидан, няма да помогнат“, коментира Панках Капур, основател на Liases Foras Real Estate Ratings & Research Pvt., цитиран от Bloomberg. “Цените на всички типове имоти са се повишили до непосилни нива и е необходима сериозна ценова корекция, за да видим ръст в продажбите“, допълва още експертът.

Отказът на предприемачите да понижат цените в Мумбай, се изрази в сериозно повишение на запасите от непродадените имоти. В момента в града има над 26 милиона непродадени квадратни метра.

На предприемачите може да им отнеме до пет години, за да се освободят от тези запаси, прогнозират експерти от Liases Foras.