Това, че звезда е живяла в една къща не дава гаранция, че тя ще се продаде скъпо или дори, че изобщо ще се продаде. Този факт дава повече реклама и нищо повече, твърди Гари Голд, който се занимава с продажба на ВИП имоти.

Заради трудните условия на пазара от 2008 г. насам много знаменитости не успяват да продадат дома си. Някои от тях пускат оферти за продажба, намаляват цените, но въпреки това домът стои непродаден, понякога с години.

Вижте имотните неволи на някои звезди:

Кристина Агилера

Домът на Кристина Агилера първо се появи на пазара през 2011 г. след развода й с Джордан Братман.

Те бяха закупили дома през 2011 година за 11.5 млн. долара от Ози и Шарън Озбърн. Това е къщата, в която бе снимано тяхното риалити шоу. Малко след това те го обявиха за продажба на цена 15.5 млн. долара, но все още няма купувач.

Домът има площ 929 кв. метра и е обзаведен с луксозни и много цветни мебел.

Къщата има 6 спални, 9 бани, фитнес, зала за игри, стая за опаковане на подаръци (каквото и да значи това?), киносалон, салон за красота и звукозаписно студио – с две думи, домът си има всичко и собственикът може да не излиза от него две седмици, без да се отегчи.

Семейство Озбърн

Домът се намира в Хидън Хилз, Калифорния.

След като продадоха имението си в Бевърли Хилз, в което се снимаше тяхното риалити шоу, семейство Озбърн си купиха друг имот в Хидън Хилз. През 2011 г. те решиха да го продадат, като първо поискаха 12.999 млн. долара. Самите те го бяха закупили за 12.388 млн. долара.

Те бяха направили голям ремонт в имението. Запазиха площта от 1000 кв. метра, но намалиха броя на спалните от 7 на 3, като добавиха огромна стая гардероб, два кабинета и по още една баня към главната спалня.

50 Сент

Крис Джаксън, по-известен като 50 Сент, обяви този имот за продажба за първи път през 2007 г. Къщата се намира във Фармингтън. След това той имаше съдебен спор със строителя и свали обявата.

През 2009 г. отново я обяви за продажба на цена 10.9 млн. долара. 3 години по-късно няма купувач, а цената в момента е на 9.999 млн. долара.

Домът има площ от 4645 кв. метра. В него има цял нощен клуб, киносалон, басейн и езеро.

Шерил Кроу

Домът се намира в Колидж Гроув, Тенеси.

Става въпрос за ранчо, което бе обявено за продажба на цена 7.5 млн. долара през 2009 г.

През ноември Кроу се опита да продаде дома на търг, като цената започваше от 1.175 млн. долара, но нямаше купувачи.

Така, през 2012 г., офертата отново се появи, този път за 6.399 млн. долара.

Ранчото, което се нарича Крос Крийк Фарм, се намира на парцел от 152 акра, а къщата има площ 953 кв метра.

То има закрит манеж за езда и други есктри.

За За Габор

Домът на актрисата в Лос Анджелис не може да се продаде от доста време.

За първи път се появява на пазара през 2011 г. на цена 15 млн. долара.

Днес цената е 14.9 млн. долара. Според слуховете, За За и съпругът й имат финансови проблеми и им се налага да се разделят с дома. Те са живели в него от 1970 г. насам.

Той има 6 спални и 5 бани, площта е 824 кв. метра.