НСНИ: Препоръчваме да се ползват VR и AR технологиите

706
НСНИ: Препоръчваме да се ползват VR и AR технологиите

© Pixabay.com

Преминаваме през период, който изисква изключителна отговорност, мобилизация, грижа и внимание от всички. Несъмнено факторите за преодоляване на така създалата се ситуация са дисциплина, висока колективна отговорност и координация в действията. 

Независимо от спецификите на момента, в който се намираме, професионалните брокери на недвижими имоти няма да прекъснат своята работа в услуга на гражданите, а професионалните агенции за недвижими имоти няма да затворят своите врати. Нека не се поддаваме на паниката, а когато всички трябва да бъдем отговорни към Обществото, да проявим адаптивност и креативност. Клиентите ни в момента имат особена нужда от нашата професионална подкрепа. 

Национално сдружение Недвижими имоти и неговите членове работим по въвеждане на практики, с които да допринесем за намаляне на риска от разпространение на  коронавирус COVID-19 и опазване здравето на нашите клиенти, служители и колеги. Те са насочени и към ограничаване на физическите контакти и броя на срещите, които са необходими за сключването на всяка сделка. 

В тази връзка препоръчваме: 
  •  все по-сериозното използване на новите технологии при организирането на огледи – VR и AR технологиите; 
  •  използването дезинфекциращи препарати, маски, ръкавици, калцуни при провеждането на огледи и срещи; 
  •  използването на видеоконсултациите между брокери и клиенти онлайн, което допълнително ще намали риска и ще улесни и спести време и на двете страни; 
  •  използването на различни форми на неприсъствено (но и с всички гаранции) подписване на посреднически договори, договори за наем, договори за депозити, включително предварителни договори и други документи. 
  •  клиентите да избягват контактите и случайните огледи с множество случайни брокери на недвижими имоти, а да изберат свой личен доверен и професионален брокер, с който да работят отговорно и ексклузивно от началото до края на процеса. 
 
Убедени сме, че недвижимите имоти са били и ще продължат да бъдат най-добрият инструмент за съхраняване на спестяванията и за инвестиции на гражданите, особено в подобни турболентни времена. Статистиката и историята доказват, че в средосрочен и дългосрочен план имотите винаги са били най-добрата инвестиционна възможност в българската икономичека действителност и вярваме, че българските граждани ще продължат да я предпочитат, посочват още от НСНИ. 

Във време, в което наблюдаваме спадове на борсовите индекси, цените на порисковите инвестиционни алтернативи - акциите, криптовалутите и петрола, дори сериозна волатилност при златото, недвижимите имоти остава най-сигурната инвестиция и най-добрата възможност за преминаване през така създалата се ситуация.  

Призоваваме всички колеги от бранша да последват примера на членовете на НСНИ в прилагането на добри практики и да продължат да надграждат своите знания, умения и компетенции. Напомняме за пореден път че агенциите, които са членове на НСНИ и техните консултанти са единствените, които са се подложили на стриктния Етичен кодекс на Сдружението и именно това е един от сериозните мотиви за клиентите да предпочитат услугите на тези агенции. Обстановката навсякъде около нас в момента също напомня за силата на обединението и общи правила, както и колко сме взаимосързани и зависими един от друг. 

Сега е и моментът в стремежът ни да сме отговорни към своето здраве и това на нашите клиенти, колеги и служители, необратимо да приложим в ежедневната си дейност PROPTECH /виртуалната реалност (VR) и разширената реалност (AR), чатботове, заснемане с дронове, електонно отдалечено подписване на документи, онлайн консултации и мн.др./, да приложим всички добри и етични практики, за да направим бизнеса си необратимо по-честен, по-справедлив, по-добър, по-малко рисков, по-атрактивен и нискоразходен.  
Препоръчваме активно използването на електронен подпис за електронно отдалечено подписване на документи, както от страна на юридическите, така и от страна на физическите лица, пишат още от сдружението. 

От НСНИ призовават банковите институции да проявят далновидност и да приложат лихвени ваканции при ипотечните кредити на българските граждани.

Българският бизнес

Подобни статии

Най-четени статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg