От Colliers очакват развитие на десетте търговски парка у нас

2841
От Colliers очакват развитие на десетте търговски парка у нас

© Profit.bg

„Очаквам сериозно развитие на десетина търговски парка в страната през следващите 2 години. Има доста сериозен бум в този продукт, в частта търговски площи“.

Това каза Иглика Йорданова, управляващ партньор на Colliers, по време на своето участие в имотната дискусия от 12-ото издание на Шумът на парите.

Според нея развитие ще има и по спекулативното изграждане на доста логистични площи, от които имаме нужда и които ще дадат възможност на пазара ни малко да настигне съседните страни-конкуренти, когато се борим за нови производства и логистични дейности.


Йорданова каза още, че очаква също така и редефиниране на ролята на офиса и начина, по който корпоративните ползватели адресират този офис за собствените си бизнес нужди.

„Това не означава отказ от офисите, а съвсем различно употребяване на пространствата, което пък не значи оптимизиране“, допълни тя. 

Според управляващия директор на Colliers „имаме възможност да направим редефиниране на промяна на предназначението на активи от една употреба в друга“.

“Ако говорим за инвестиционния пазар, той е доминиран от местни инвеститори. Така беше през първото тримесечие, така ще е и във второто тримесечие на годината“, каза още Йорданова.

Тя изнесе и данни за обемите на този пазар, като обяви: „За мен е малко по-особен факта, че обемите остават сравнително ниски. За първото тримесечие на годината отчетохме инвестиционен пазар от 9 млн. евро. Тази цифра няма нужда от коментар.

2020 не беше лоша година, въпреки пандемията завършихме близо до средните нива за инвестиционните обеми в бизнес имоти – от порядъка на 300 млн. евро“, каза още тя. 

Българският бизнес

Подобни статии

Най-четени статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg