Платиха 65 млн. лв субсидии за отглеждане на плодове и зеленчуци

4018
Платиха 65 млн. лв субсидии за отглеждане на плодове и зеленчуци

© Pixabay

Започна изплащането на субсидиите по схемите за обвързано с производството подпомагане за плодове и зеленчуци от Кампания 2016, съобщават от ДФ „Земеделие”.

Близо 14 000 земеделски стопани, заявили площи с плодове, зеленчуци и оранжерийно зеленчукопроизводство, ще получат подпомагане по схемите. 

Общият размер на изплатените средства по „Схемата за обвързано подпомагане за плодове” (СП) е 30 408 586 лева. По „Схемата за обвързано подпомагане за зеленчуци” (СЗ) преведените субсидии са 29 115 000 лева, а по „Схемата за обвързано подпомагане за зеленчуци оранжерийно производство” (СЗо) – 4 254 286 лева.


ДФ "Земеделие": 2566 стопани заявиха помощ за борба с вредителитеПриключи приемът на заявления по Схемата за държавна помощ за компенсиране разходите на земеделски стопани

В публикувания индикативен график беше предвидено субсидиите по тези схеми да бъдат изплатени в периода от 1 до 10 април. По решение на ръководството на Фонд „Земеделие“, плащанията по схемите за плодове и зеленчуци оранжерийно производство бяха направени по-рано, поради което при изчисленията са ползвани индикативни ставки за всяка от схемите.

След приключване на проверките на всички документи, доказващи количества продукция, ще бъдат определени точните ставки. На тази база ще бъде направено преизчисление, с което земеделските стопани ще получат доплащане до пълното усвояване на средствата по схемата.

Кандидатите за финансово подпомагане задължително трябваше в срок до 31 януари да представят пред фонда декларация по образец и документи за реализация на произведената продукция.

Българският бизнес

Подобни статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg