Плъзгащи се врати помагат да оптимизираме малкото помещение

1432
Плъзгащи се врати помагат да оптимизираме малкото помещение

Всеки, който обзавежда жилище, се изправя пред решението какви врати да избере за отделните помещения, особено за тези, при които в стаята няма достатъчно място за класическа врата. Освен класическите интериорни врати, чието платно се отваря навътре в помещението, се предлагат и пестящи място плъзгащи се врати, които се движат пред или в стената.
 
Тези врати са особено практично решение при малки помещения като тоалетни за гости, килери или малки кухни. С плъзгаща се врата инсталирането на етажерки, шкафове или прецизното монтиране на кухненски шкафове вече не е проблем, защото пространството, което иначе ще е необходимо за отваряне на вратата, остава свободно. Когато искате да имате кухня от отворен тип, но миризмата от готвенето не трябва да се разпростира из целия дом, поставянето на плъзгаща се врата между кухнята и трапезарията е оптимално решение. По време на готвене вратата е затворена, а при сервиране се отваря, за да се ползват всички предимства на отворения тип кухня.
 
Стъклените плъзгащи се врати са особено подходящи навсякъде, където са необходими отворени и светли жилищни зони, които обаче да могат да се отделят с врата
 
Ако се спрете на плъзгаща се врата, можете да избирате между два варианта. При отваряне тя може да се движи пред стената с помощта на релса или да влиза директно в предвидена ниша в стената, така че когато е отворена, да изчезва напълно в стената. Строителните предприемачи трябва да обсъдят тази възможност с ръководителите на строежа или архитектите своевременно, още във фазата на проектиране, за да бъде взета предвид при изграждането на стената. 
 
Плъзгащи се врати от дърво и стъкло
 
Най-много място пестят плъзгащите се врати, чието платно изчезва в стената, когато са отворени. Това позволява използване и на мястото пред стената
 
Производителят на врати за дома и индустрията Hörmann предлага интериорни плъзгащи се врати с различен дизайн, така че да се съчетаят добре със стила на обзавеждане и останалите крилни врати в дома. Те се предлагат в почти всички мотиви от сериите BaseLine, DesignLine, ConceptLine, както и GlassLine. Съобразно с това е налице избор между класически, снабдени с дизайнерски елементи, ултраматови или гланцирани мотиви врати. Всички дървени плъзгащи се врати се предлагат с изключително устойчивата на удар повърхност Duradecor, с боядисана повърхност или с фурнир от естествена дървесина.
 
 
Hörmann предлага плъзгащи се врати с различен дизайн, например с повърхността Duradecor сив дъб с релеф, така че да могат да се съгласуват със стила на жилището

Серията GlassLine със своите модерни изцяло остъклени врати пропуска много светлина в помещенията и при затворена врата.
 
Стандартно включените при Hörmann четка и входно уплътнение в рамката предпазват от миризми от кухнята, шумове и течение, когато плъзгащата се врата е затворена. Плъзгащите се врати се предлагат с 1 или с 2 крила.
 

Българският бизнес

Подобни статии

Най-четени статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg