Правят затворническо общежитие край софийско село

1291
Правят затворническо общежитие край софийско село

© Pixabay

Правителството прехвърли на община Мъглиж собствеността върху имотите, ползвани от Професионалната гимназия по селско стопанство „Гео Милев“. Прехвърлянето е мотивирано с преобразуването на училището от държавно – с принципал МЗХГ, в общинско.

Министерството на здравеопазването получи управлението върху двуетажна сграда на ул. „Перущица“ №1 в Пловдив. Решението е във връзка с определянето на ведомството за бенефициент по ОП „Региони в растеж“. То ще позволи кандидатстването с голям инвестиционен проект за обновяване и модернизация на сградния фонд и оборудването в системата на спешната медицинска помощ на територията на цялата страна.

Поради отпаднала нужда, от МЗХГ беше отнето управлението върху четири терена с обща площ 276 дка в кв. Сеславци на София. Имотите се предоставят на ГД „Изпълнение на наказанията“ на Министерството на правосъдието за изграждане на затворническо общежитие, отговарящо на съвременните норми и стандарти.

За частна държавна собственост бяха обявени две едноетажни сгради на бул. „Подполковник Калитин“ №21 в София, предоставени за управление на Висшия съдебен съвет, и други две, предоставени на ГД „Изпълнение на наказанията“ за нуждите на затвора в Сливен.

Сградите са в лошо експлоатационно състояние и са негодни за ползване. След решението на кабинета за промяна в статута им те ще бъдат премахнати.

Правителството даде съгласието си „Български пощи“ ЕАД да продаде чрез пряко договаряне част от имот в землището на с. Победа, община Тунджа, на съсобственика на имота – „Тунджа Автотранспорт“ ЕООД.

Обектът не е необходим за основната дейност на дружеството. Продажбата ще се извърши на цена не по-ниска от определената от независим лицензиран оценител.

На изпълнителния директор на НАП беше възложено да сключи договор с община Ямбол за покупка на имот – общинска собственост. Имотът – партерен етаж в административна сграда, и в момента се ползва от офиса в Ямбол на НАП.

Останалите части от сградата са публична държавна собственост и се управляват от НАП. Решението на кабинета ще позволи по-ефективната поддръжка на цялата сграда.

По предложение на Междуведомствения съвет за управление на отнетото имущество, правителството възложи на НАП да осъществи съответните правни и фактически действия и да продаде по реда на ДОПК имущество, отнето в полза на държавата по 10 случая с влезли в сила съдебни решения.

Подобни статии

Най-четени статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg