Проекти за 26.8 млн. лв строи белгийската Cordeel в цяла България

1942
Проекти за 26.8 млн. лв строи белгийската Cordeel в цяла България

© Cordeel Bulgaria

През пролетта на тази година Cordeel Bulgaria бе отличена с наградата „Строител на годината“ от Националния регистър за ново строителство и реконструкции. Класацията се основава на статистика за построени, завършени и въведени в експлоатация сгради в различни категории за определен период.

За миналата година Cordeel Bulgaria е въвела в експлоатация най-много сгради на българския пазар от всички строителни фирми, а именно 101 хиляди квадратни метра, посочват от компанията.

В момента компанията строи четири ключови индустриални обекта в България, които ще бъдат завършени до средата на следващата година. Общата квадратура на четирите проекта е 28 200 кв. м.


Най-големият от проектите е разширението на съществуващото производство и складова база на WITTE Automotive Bulgaria в Русе. Изпълнението по тази поръчка започна през септември тази година и ще приключи в рамките на девет месеца.

Сериозно предизвикателство е краткият срок, както и необходимостта от отличната координация с постоянно работещата част на завода. От ключово значение е строителството да се извърши, без да се налага спиране на производството.

В Шумен компанията работи върху други два проекта. Единият е за изграждане на високостелажен склад с площ от 4 500 кв. м за TESY– българската компания за бойлери и отоплителни уреди. Складът ще бъде завършен в средата на следващата година, строителните работи ще се извършват, без да се възпрепятстват производствените процеси на останалата част от предприятието.

Изискванията към подовата настилка в помещенията са изключително високи, екипировката и машините, които се предвижда да работят, са тясно специализирани и се водят от индукция – система, при която операторът има минимално участие.

Другият проект в Шумен е за разширение на производствената и складовата база на козметичната компания Лавена, специализирала се в производството на натурално етерично лавандулово масло, висококачествена козметика и продукти за здраве. Особеност при реализираното на този обект е големият наклон на парцела, на който трябва да се извърши строителството.

Строителните дейности започнаха през октомври и бяха официално открити от изпълнителния директор на Лавена Константин Шаламанов и управляващия директор на Кордеел България Денис Крол. На церемонията за първата копка присъстваха още областният управител проф. Стефан Желев, заместник-кметът на Шумен с ресор строителство и екология инж. Боян Тодоров, както и двамата прокуристи на „Лавена“– Галина Дишовска и Силвия Дишлева-Атанасова.

Четвъртият проект е на Melexis България – международна инженерна компания, която развива дейност в областта на микроелектрониката. За тях Cordeel Bulgaria работи по проект за изграждане на нова триетажна сграда, към настоящата, който включва значително разширяване на производственото пространство, офис частта и складовата база.

По план в началото на 2019 г. трябва да приключи грубият строеж. Основното предизвикателство са големите обеми земни работи и сложната конфигурация на стоманобетоновата конструкция.

Българският бизнес

Подобни статии

Най-четени статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg