Ръст на строителната продукция през януари 2018 г.

948
Ръст на строителната продукция през януари 2018 г.

© Pixabay.com

По предварителни данни през януари 2018 г. индексът на продукцията в сектор „Строителство“, изчислен въз основа на сезонно изгладени данни, е с 5.1% над равнището от предходния месец.

Календарно изгладените данни показват увеличение от 24.2% на строителната продукция през януари 2018 г. в сравнение със същия месец на 2017 г.

Месечни изменения:

През януари 2018 г. индексът на произведената строителна продукция, изчислен от сезонно изгладени данни, е над равнището от предходния месец, като нарастването на продукцията от сградното строителство е с 5.3%, а от гражданското/инженерното строителство - с 4.8%.

Годишни изменения:

На годишна база ръстът на строителната продукция през януари 2018 г., изчислен от календарно изгладени данни, се определя от положителния темп при сградното строителство, където увеличението е с 31.6%, а при гражданското/инженерното - с 15.5%.

Подобни статии

Най-четени статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg