Цената на пълното щастие: да се почувстваш у дома

2383
Цената на пълното щастие: да се почувстваш у дома

© OKOL Lake Park

Каква е цената на бленуваното щастие и има ли то общо с тежестта на портфейлите ни?

Любопитни да изследват и разберат връзката между финансовите възможности на човека и благосъстоянието на духа му, психолозите от Канада и САЩ Елизабет Дън и Майкъл Нортън провеждат редица проучвания за това какъв точно финансов ресурс е необходим за постигането на оптималното щастие.

Резултатите, анализирани от двамата специалисти, показват, че дори минимално ниво на икономическа стабилност е ключ към елиминиране на финансовите притеснения.


То осигурява достатъчно ниво на комфорт и спокойствие, а хората, живеещи с този стандарт, са значително повече от онези с по-ниски финансови доходи.

Доколкото „пълно щастие“ съществува като понятие, то неминуемо се свързва и със спокойствието на дома.

Въпреки потенциалните финансови затруднения и тенденциите на имотния пазар у нас, „Моят дом, моята крепост“ е фраза, която не спираме да чуваме и през 2020 г.

Цената на щастието в най-мащабния строителен проект у нас – OKOL Lake Park, който ще започне да се изгражда поетапно тази година, вече е обявена и тя далеч не се равнява на непосилна инвестиция.

Проектът е насочен най-вече към българските семейства. Основната група хора, които е най-вероятно да припознаят своя нов дом в едно от жилищата в комплекса, е на възраст между 35 и 55 години.

Липсата на аналог на проекта у нас го превръща в обект на интерес както за онези сред тях, постигнали финансова сигурност и търсещи по-спокойно място за живот, така и за тези, които следят за нови възможности за устойчиви инвестиции.

За изграждането на комплекса няма да се използват характерните за стандартното строителство мокри процеси. Целта е в дългосрочен план това решение да осигури по-лесна поддръжка или ремонт, по-високо качество и по-дълготрайна експлоатация на всеки един от имотите, като да ги превърне и в по-устойчива инвестиция.

Българският бизнес

Подобни статии

Най-четени статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg