120 млн. евро ще инвестира Малта в туристическия сектор

816
120 млн. евро ще инвестира Малта в туристическия сектор

Икономическият ръст на Малта в бъдеще е тясно свързан с развитието на туристическия сектор и привличането на все повече посетители. Това заяви главният секретар на министерството на туризма на страната Мария Де Марко.

От приблизително 1 млрд. евро от различни европейски фондове за развитие, които ще усвои страната в периода 2007-2013 г., над 120 млн. евро ще бъдат инвестирани в туристическия сектор.

Финансовите средства ще отидат, както за строеж на нови хотелски комплекси и ресторанти, така и за частично модернизиране на инфраструктурата на държавата.

От данните, които министърът изнесе, става ясно, че страната се изкачва спокойно и сигурно в световната класация за туристическа дестинация. От 124 държави Малта се подрежда на 26 място като най-привлекателна туристическа дестинация.

За изминалата година малката островна страна с площ колкото голям европейски град е успяла да привлече над 1 млн. туристи. Това е покачване в общия брой посетители на страната с 10.6%, в сравнение с предходната година, като и ваканциите на посетителите са по-дълги.

Програмата на правителството предвижда основно да се фокусира върху туристическия сектор от поставените като приоритетни 6 сектора от икономиката на държавата.

За тази година се планира значително увеличаване на програмите за обучение на кадри в сферата на туризма. С увеличавание на броя на хотелските комплекси, както и ресторанти, нуждата от квалифициран персонал става все по-голяма.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg