Новогодишната нощ ще ви излезе само 30 лева, ако изберете да я посрещнете в семеен хотел, който предлага хубаво сготвени домашни гозби и приятна атмосфера около елхата. Хората, които искат да празнуват в елитна обстановка на Боровец, трябва да си приготвят по 895 лв. за ден, като офертата за три нощувки стига 2685 лв., съобщи "Монитор".

В тази сума е включена цената за закуска, празнична вечеря и удоволствието от пистата да влизате директно в хотела.

Офертата остава и най-високата в страната и е горе-долу същата като посрещането на 2012 г. във Варадеро в Куба.

За тържеството на друго елитно място в Боровец за обикновена стая гостът плаща по 847 лв. за три нощувки и включена тържествена вечеря, но се среща предложение и за над 900 лв.

На фона на тези оферти всички останали предложения в страната изглеждат напълно достъпни. За петзвездни условия за настаняване в центъра на Пловдив цената е 450 лв. за три нощувки и с тържество на Нова година. Елитен петзвезден хотел във Варна с басейн за три дни празничен отдих иска скромните 350 лв. на човек.

Без осигурена вечеря в четиризвезден хотел в Пампорово цената за двама, които почиват три дни в една стая, е 779 лв., което излиза по-малко на сметка от преживяването на море например.

Традиционно скъпите СПА хотели също са влезли в групата на средните цени и четиризвездните места за настаняване варират между 527 и 580 лв. от Велинград през Девин и Кюстендил. В Сандански и в Поморие обаче петзвездното настаняване за три дни, специалната вечеря и луксът се оценяват над 700 лв.

По най-груби сметки предложенията за празниците са скочили с между 25 и 40 на сто. В надпреварата за набиране на новогодишни туристи се включват семейните планински хотели и реновираните хижи.

Там цените варират от 20 лв. на легло до 50 лв. за стая, като са включени стандартни закуски, а вечерята е въпрос на лична организация или на предварителна договорка със стопаните.

Следвайте ни във Фейсбук