Албена консолидира печалба за полугодието

1516
Албена консолидира печалба за полугодието

Албена консолидира 6.23 млн. лв. печалба за полугодието на 2009 г., при загуба от 11.69 млн. лв. година по-рано, сочи консолидираният отчет на компанията за първото полугодие на 2009 г.

Нетните приходи от продажби на компанията се свиват за година с 26% и достигат 40.39 млн. лв. От своя страна финансовите постъпления на Албена достигат в края на юни 17.36 млн. лв., при 776 хил. лв. година по-рано. Приходите от „Положителни разлики от операции с финансови активи и инструменти" са 17.01 млн. лв.

Да припомним, че през второто тримесечие на 2009 г., в резултат на сключена на 9 април 2009 г. сделка, Албена продаде на Албена Холдинг 40.44% от капитала на Албена Инвест Холдинг. Дружеството запази 7.39% от притежаваните акции в Албена Инвест Холдинг, които ще бъдат обект на бъдеща сделка за продажба.

Същия ден Албена придоби 99.99% от капитала на Интерскай. Продавач бе Албена Холдинг.

Стойността на двете сделки за покупка и продажба на акциите е равна и тя бе 22.577 млн. лв.

От Албена информират, че във връзка с финансовата криза и икономическата ситуация в страната очакванията на този етап са за около 17% по-малко нощувки през Сезон 2009 спрямо Сезон 2008 г.

„Информацията за очакваната заетост се актуализира периодично. Изготвена е програма за ограничаване на разходите в дружеството по всички техни пера и са предприети съответните мерки", уточняват от компанията.

Днес акциите на Албена не се търгуваха на БФБ. Последните сделки са от 27 август, когато са изтъргувани 3 лота срещу 38.00 лв. за лот.

 

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg