България ще бъде домакин на Генералната годишна асамблея на WATA

552
България ще бъде домакин на Генералната годишна асамблея на WATA

България ще бъде домакин на 58-та Генерална асамблея на Световната асоциация на туристическите агенции, която ще се проведе от 15 до 17 ноември в хотел Aрена ди Сердика, София. В асамблеята ще вземат участие над 50 водещи туристически агенции от над 40 държави от 6 континента. Темата на тазгодишната конференция ще бъде „Предизвикателствата пред WATA при разширяване на спектъра от предлагани туристически услуги”.

Домакин на конференцията е туристическа агенция МИЕЛ, която е член на Световната организация на туристическите агенции от 2006 година. WATA е най-известната подобна организация, която обединява водещи туристически фирми, отличаващи се с висок стандарт и качество на предлаганите услуги. Членуващите във WATA агенции са насочени предимно към организиране на индивидуални и бутикови пътувания, а не към масов туризъм.

„На срещата ще бъдат обсъдени още и предимствата на България не като евтина, а като дестинация, богата на исторически, природни и културни забележителности. Ще имаме възможността да поставим и обсъдим и темата за съвместно промотиране и предлагане на Балканите като европейки регион за уникален и разнообразен туризъм. Участниците в асамблеята очакват с нетърпение да научат повече за страната ни, защото за краткото време на своето членство ние вече успяхме да спечелим позиции във WATA и да предизвикаме интереса на останалите членки към България като туристическа дестинация”, заяви Огнян Благоев, председател на Борда на туристическа агенция МИЕЛ.

За възможността да бъде домакин на събитието кандидатурата на България беше предпочетена от Борда на директорите на WATA пред тези на Словения, Малта, Дубай и Истанбул. Събитието получи пълната подкрепа и съдействие от страна на Държавна агенция по туризъм.

Туристическа агенция МИЕЛ е създадена през 2003 г. МИЕЛ e официален член на ВАТА Българската асоциация на туристическите агенции и пълноправен член на WATA Международна асоциация на туристическите агенции.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg