България участва на форум в Япония за насърчаване на туризма

667
България участва на форум в Япония за насърчаване на туризма

Председателят на Държавната агенция по туризъм Анелия Крушкова представя България като туристическа дестинация на форум в Япония за насърчаване на туризма от страните от Югоизточна Европа. В семинара участват ръководителите на националните туристически администрации на Албания, Босна и Херцеговина, България, Хърватска, Македония, Молдова, Черна гора, Румъния, Сърбия и Украйна. Събитието се провежда в периода 4-8 февруари 2008 г. в Токио, съобщиха от Държавната агенция по туризъм.

Семинарът се състои от три поредни сесии. Първата e представяне на страните от Югоизточна Европа относно комуникационните им програми за привличане на повече японски туристи и препоръки от страна на представителите на японските институции. Втората е свързана с тенденциите в пътуванията на японски туристи в Югоизточна Европа, представена от японска страна и препоръки от страна на японските туристически агенти. На третата ще бъдат обсъдени задачите и мерките за увеличаване на японските туристи в Югоизточна Европа, представени от японски експерт, работил в нашия регион.

В първата сесия България ще бъде представена като гостоприемна туристическа дестинация и привлекателна за инвестиции в туризма, с богатото културно-историческо наследство, биологично разнообразие и запазена природна екосистема, множеството манастири, паметници под егидата на ЮНЕСКО, страна на розата, занаятите, с възможности за спа-туризъм, голф-туризъм и не на последно място - най-голямото богатство - гостоприемните българи. Част от образа на България в Япония е и сумиста Калоян Махлянов – Котоошу.

По време на посещението в Япония ще бъдат проведени редица двустранни срещи с представители на японската страна, а така също и с представителите на националните туристически администрации от страните-участнички във форума.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg

На фокус

По-спокойни за утрешния ден с новия ипотечен кредит на БАКБ

„Лихвите се вдигат, Вашата-не“ е посланието на новия кредитен...