Българска и румънска асоциация планират съживяването на туризма по Дунав

602
Българска и румънска асоциация планират съживяването на туризма по Дунав

Българската Асоциация на дунавските общини "Дунав" и румънската неправителствена организация "Клим, Крайова - местен съвет на малките и средните предприятия в Румъния" ще изработят по трансграничен проект програма за съживяване на туризма по река Дунав, предаде БТА.

Това съобщиха от областната администрация във Враца след среща на заместник-областния управител Николай Миковски и представители на двете организации, които изпълняват съвместен проект "Развитие на туристическите пристанища по поречието на Дунав от Мехединци - Видин до Олт - Плевен" по програма ФАР - "Трансгранично сътрудничество България-Румъния".

Бъдещата програма, която ще бъде подготвена по проекта, предвижда изграждането на туристически центрове в дунавските пристанища в България и в Румъния, съживяване на туроператорската дейност по реката и насърчаване на публично-частното партньорство, информират от областния пресцентър. Целта е да се съживи речният туризъм по Дунав и между двата бряга на реката, която вече е вътрешна граница на Европейския съюз.

Предвижда се още Видин, Монтана, Враца и Плевен, заедно с румънските области Мехединци, Олт и Долж, да разработят съвместен маркетинг, чрез който дунавските пристанища на двете страни да се превърнат в атрактивни туристически дестинации и изходни пунктове за вътрешен туризъм.

Днешната среща на представители на българската и на румънската асоциация с областното ръководство е била с цел запознаване със стратегиите и плановете за развитие на област Враца и на нейните крайдунавски общини.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg