Български и гръцки туроператори обсъждат бъдещето на туризма

1158
Български и гръцки туроператори обсъждат бъдещето на туризма

Над 100 български и гръцки фирми, представители на туроператорския бизнес и свързаната с туризма индустрия, ще вземат участие в традиционната Седма годишна среща на членовете на Асоциация на българските туроператори и туристически агенти (АБТТА). Тя ще се проведе днес в гръцкия град Серес, съобщиха от Българската хотелска и ресторантьорска организация.

За първи път годишна среща на асоциацията е във формата на международен форум с подкрепата и участието на Министерство на туризма на Гърция, Гръцката национална асоциация на пътническите и туристически агенции и префектура Серес.

От българска страна са поканени още Държавната агенция по туризъм (ДАТ), делегати от сродни професионални неправителствени организации, представители на Столична община, основни бизнес партньори на асоциацията.

Обединяваща тема на работните заседания е професионалната, морална и етична отговорност на туроператорите и туристическите агенти като основен участник в туристическия пазар и критично звено между предлагането и търсенето на туристическия продукт.

Друга основна цел на срещата е повишаване информираността на неправителствените професионални туристически сдружения и местните общински администрации за практическите аспекти на европейската интеграция и стимулиране усвояването на богатите възможностите на оперативните програми на европейските структурни фондове.

Официалната част на срещата ще приключи с гала вечеря, посветена на Световния ден на туризма и неговата роля за социалния, културен и икономически национален просперитет и развитието на успешни международни партньорства.

Снимка: БГНЕС


Българският бизнес

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg