Да обиколиш целия свят почти без пари, разменяйки... жилището си

2256
Да обиколиш целия свят почти без пари, разменяйки... жилището си

Да заминеш на ваканция лятото, разменяйки жилището си, това се е превърнало изцяло в начин на даване на подслон, който предлага най-разнообразни предимства: ниска цена, многобройни и лесно достъпни дестинации и т. н., пише френското издание LeFigaro.fr.

Французите се пристрастяват все повече и повече да заменят жилищата си, независимо дали къщи или апартаменти, за да излизат във ваканция и да си правят екскурзии. Свидетелство за това е нарастващият брой на интернет сайтовете,които позволяват да се консултирате или да преглеждате обявите за смяна на жилището.

Принципът е простичък: Докато вашите гости се възползват от вашата къща, апартамент или вила, вие прекарвате вашата ваканция в тяхното жилище. "По този начин можете да отидете почти навсякъде във Франция, Европа или дори в останата част от света, благодарение на тази размяна на жилището", обяснява Родолф Наржо, създателят на един от много малкото безплатни интернет сайтове за размяна на жилище безплатно: Switchome.org. В нашия сайт имаме много обяви във Франция, Северна Америка, Европа. Един много прост и икономичен начин да си направите ваканция дори в най-отдалечените дестинации. Когато ние работим по този начин, количеството на ваканциите на различни места по света се увеличава, споделя още Наржо. Благодарение на икономиите, реализирани именно чрез размяната на жилища, бюджетът, предвиден за свободното ви време е двоен, а комфортът е такъв, сякаш сте си у дома.

Как обаче да се доверите?

Въпреки всичко, задават се хиляди въпроси от хората, решили да заменят жилището си. В какво състояние ще намеря къщата си, като се прибера? Дали ще липсват ценни предмети? Дали жилището ми няма да е напълно обрано?

Лицата, които отговарят за размяната на жилища ще ви обяснят, че такива въпроси няма защо да задавате. Преди да размените къщата или апартамента си, трябва да подготвите къщата си за хората, с които искате да направите размяната. След няколко месеца на приготовления се получава добра комуникация между двете страни, обяснява Родолф Наржо. Хората се опознават и това изгражда доверие между тях, което не им позволява да се страхуват за имота си. Двете семейства имат правото да прекратят размяната всеки един момент, ако познанството и комуникацията между тях не вървят.

"Размяната на жилище е състояние на духа, желание и нужда да откриеш нови хоризонти, да се научиш да опознаваш хората и местата", обяснява още Наржо. Например, докато приготвяте жилището си за вашите гости във вашия регион, съберете информация за туристическите забележителности, които те биха могли да разгледат, отбележете добрите ресторанти и пригответе къщата си за вашите гости така, че да се чувстват уютно във вашия дом.

Размяната на жилище не е някакъв странен феномен. От 50-те години насам това явление е започнало в САЩ и Канада. Във Франция размяната на жилище започва да става доста популярна през 2000 година, когато се появяват и интернет сайтовете, които дават възможност това да става лесно и достъпно, пише още LeFigaro.fr.

Снимка: LeFigaro.fr

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg