Девет нови хотела са построени в Чепеларе

610
Девет нови хотела са построени в Чепеларе

Девет нови хотела и места за настаняване с 480 места и три реконструирани писти с обща дължина 6 км предлага Чепеларе през този скисезон, съобщиха от хотелиерското сдружение "Мечи чал". Зимният туристически сезон в Чепеларе бе открит с водосвет и тържества в един от новите хотели - "Борика". Снежната покривка в скицентъра "Мечи чал" в Чепеларе е 50 см, пистите са обработени и лифтовите съоръжения работят.

С капацитета на новооткритите обекти легловата база в хотелите в Чепеларе вече достига 1700 места, уточнява Съби Маданков - председател на сдружението. Според хотелиерите бъдещите инвестиции в туристически обекти в Чепеларе не трябва да надхвърлят границата от 5000 места, тъй като това е максималният туристически поток, който може да се обслужва от пистите в "Мечи чал".

Чепеларе остава зимният курорт на българина, обяснява Съби Маданков. Ценовата политика на скицентъра е насочена предимно към български клиенти. Цените на картите за лифт и нощувките в града остават без поскъпване през този сезон. Предвидено е дори известно намаление при полудневните карти. Дневна карта за пътуване с лифта на "Мечи чал" струва 25 лв. за възрастни и 16 лв. - за деца до 12 г.

От 15 до 50 лв. варират цените на нощувките в хотелите в Чепеларе в зависимост от категорията и периода на настаняване. Всички места в хотелите и почивните бази са резервирани до края на Коледната ваканция, когато завършва т. нар. висок сезон за хотелиерите.

Три от пистите в Чепеларе са хомологизирани, т. е. имат издадени сертификати за организирането на международни ски-състезания. Пистите 1 и 3 в "Мечи чал" отговарят на международните изисквания за стартове в алпийските дисциплини за мъже и за жени, а скитрасе "4" - за състезания за жени и за деца.

В началото на 2008 г. започва подготовка за изпълнение на проекта за разширяване на скицентъра "Чепеларе", съобщи при откриването кметът на Чепеларе Георги Попов. Проектът за изграждане на нови лифтове и писти ще се осъществява от новосъздаденото търговско дружество "Родопска инициатива". В дружеството участват представители на местния хотелиерски бизнес, както и инвеститори, свързани с Чепеларе. Сред учредителите са банкери и бизнесмени, родени в Чепеларе. Замисълът е да се запази досегашният облик на планинския туристически център при разширяване на скизоната, уточняват от хотелиерското сдружение.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg