Британското списание "Food and Wine" публикува рейтинга на най-добрите ресторанти в света, класифицирани според изискаността на поднасяните блюда и напитки, разположение, интериорни решения и предлаганата гледка.

Като най-добър ресторант беше определен "The Aquarium" в Обединените арабски емирства. Както предполага името, той разполага с огромен аквариум с екзотични риби и други обитатели на морските дълбочини, а менюто е специализирано в морската кухня. Освен това всички посетители могат да се любуват на живописната гледка на околностите.

Второ място заема С5 Restaurant Lounge в канадския град Торонто. За ястията се грижи известният главен готвач Тед Корадо, а гостите могат да се насладят на изгледа към града.

"Catch" в Лос Анжелис се нарежда на трето място, с гледката си към плажа на Санта Моника и специалитетите на главен готвач Майкъл Риардс.

В центъра на Бейрут се намира поставеният на четвърта позиция "Diwan Al-Sultan Brahim". Ресторантът се намира в уникална старинна сграда и предлага гледка към морските ширини.

На пето място е поставен австрийският "Herbert Samuel", запомнящ се с изискаността на европейската кухня, предлагана под ръководството на Йонатан Рошфилд, и на интериора си.

Ресторант за японска кухня "Kaiwa" в Хонолулу пък заслужава шестото място с уникалния изкуствен водопад, който поразява гостите.

Турският "Muzedechanga" се класира на седмо място. Негова основна особеност е, че е разположен в къщата-музей на Сахип Сабанджъ.

Осми е гръцкият "Papadakis", разкриващ гледка към величествения Акропол.

Още един емиратски ресторант влиза в класацията под номер девет- "Pierchic ". Той предлага гледка към изкуствения остров Палм Джумерая.

Челната десятка завършва с австралийския "The Wharf Restaurant".