Гърция с мерки в подкрепа на туризма

786
Гърция с мерки в подкрепа на туризма

Мерки в подкрепа на туризма обяви гръцкият премиерКоастас Караманлис след заседание на правителството, съобщават гръцките електронни сайтове. Пакетът от мерки предвижда да бъдат увеличени с 50 на сто разходите за реклама, да бъдат намалени данъчните такси за туристическите фирми и Данък добавена стойност за тях, да се замразят за една година вноските им по заемите и туристическите фирми да бъдат включени в програмата за подпомагане на банковия сектор в размер на 28 милиарда евро. Правителството превръща още даваната помощ за безработни в надбавка за труд.

Гръцкият премиер каза, че световната криза има непосредствено въздействие върху икономиката на страната и че приоритет на неговото правителство ще бъде да се пребори с последиците от нея. Караманлис не изключи възможността при нужда да бъдат предприети допълнителни мерки, за да може Гърция да запази своя имидж на сигурна и гостоприенна туристическа дестинация.

Туристическият и хотелиерски бизнес приветства мерките на правителството, а опозиционните парти ги разкритикуваха. Представител на Социалистическата партия ПАСОК каза, че проблемът с туризма е проблем на доверието към гръцката икономика и че това, което се случва сега в страната, действа съсипващо на нейния имидж.


Европейската комисия вчера одобри дългосрочна програма за Гърция в размер на 148 млн. евро за периода 2007-2013 г. Програмата е от Европейския фонд за външните граници.

Източник: БТА

Българският бизнес

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg