Искате ли да станете поне за миг отново деца? - тайната е в Капсъзовите къщи

2069
Искате ли да станете поне за миг отново деца? - тайната е в Капсъзовите къщи

Здравейте, скъпи читатели на Profit.bg. Как мина седмицата ви? Вършихте ли много щуротии докато ме нямаше? ... Шегувам се. Ама и да сте вършили, то в крайна сметка, ако човек не правеше глупости, как щеше да знае какво е мъдрост. Или ако не правеше грешки, как щеше да се учи кое е правилно?! Така че... давайте, налудувайте се, правете каквото ви подсказва сърцето, защото както се казваше в една моя любима мисъл: "Сигурно е, че едно "утре" никога няма да дочакаме". Именно затова, бих ви посъветвала да не пестите нито думи, нито действия, ами да казвате на хората колко са скъпи за вас, да повтаряте на любимия човек: "Обичам те", защото утре... може вече да е късно. И не забравяйте да се радвате на малките неща от живота...

Онези, които са станали почти банални за повечето от нас и дори, за мое огромно съжаление, има моменти, в които просто не ги забелязваме, а те са толкова ценни...

И така... За да може да се насладите именно на хубавите неща от живота, да забележите онези малките, дребните неща, които обаче също носят щастие и пораждат усмивки, време е да ви отведа на едно място, където ви гарантирам, че ще забележите и най-мъничките подробности и ще останете очаровани.

Между другото, трябва да ви призная, че страшно много се възхищавам на децата именно заради това, че те не са загубили способността си да се радват на малките неща, при това да им се радват от сърце. И затова обичам да повтарям, че човек не бива да позволява на детето в него да изчезне безследно, да се загуби завинаги...

Добре, стига толкова обяснения. Да си дойдем на думата за очарователното място, където ще ви водя тази седмица. Ако се замислите,.. ще се сетите, че скоро не съм ви водила в моите любими Родопи... Е, да, вече си е време да идем и там, за да не ги забравите напълно. Има едно място, наречено Капсъзови къщи, което се намира в село Ковачевица, а пък то се намира в очарователните Родопи. Хиляди пъти съм ви описвала очарованието на тази планина, но като се замисля, то не е само на тази. Просто родината ни сама по себе си е достатъчно очарователна.

Капсъзовите къщи са с характерната за селото архитектура от камък и дърво с прекрасен двор, овощна градина, пчелин, басейн и барбекю. Обзаведени са с антикварни и авторски мебели и притежават богата етнографска колекция и колекция от картини. Представете си само неповторимото удоволствие, което ще изпитате, когато попаднете там сред уникалната атмосфера на Ковачевица и къщите, носещи духа на местността. Трябва да видите всичко това със собствените си очи, защото думите не могат да го опишат.

И така, ако ще сте голяма компания, помнете, че Капсъзовите къщи разполагат с 10 стаи. Но пък, ако някога сте живели във веселия (и доста мизерен в някои отношения) Студентски град и ако "случайно" сте ходили на купон именно там, тогава със сигурност знаете, че в едно студентско общежитие винаги става веселба, без значение колко място има. Защото винаги има място за още някой (подобно на софийския градски транспорт).

Какви парички ще ви трябват, за да си направите купона в Капсъзовите къщи? Не повече от 60 и не по-малко то 30 евро на човек.

Ами това е от мен, мили читатели. А вие се поогледайте наоколо, вземете някой трезвен шофьор и го замъкнете на Ковачевица. Няма да съжалява после, гарантирам ви! Нито той. нито вие.

Единствено мога да съжалявам аз, че отново ще трябва да се разделим, но ... само за една седмица. После отново съм при вас. По-скоро вие при мен.

Ето ви нещо за спомен от мен дотогава, да не вземете да ме забравите:

"Ако цял живот се опитваш да бъдеш някой друг... кой тогава ще бъде теб?"

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg

На фокус

По-спокойни за утрешния ден с новия ипотечен кредит на БАКБ

„Лихвите се вдигат, Вашата-не“ е посланието на новия кредитен...