Къде почиват брокерите и портфолио мениджърите у нас

2804
Къде почиват брокерите и портфолио мениджърите у нас

Почивката в Гърция и Турция е предпочитана за брокери, анализатори, портфолио-мениджъри и изпълнителни директори на инвестиционни посредници и управляващи дружества в страната.

Проучване на Profit.bg сред десетима от участниците на пазара посочи, че те предпочитат да изкарат отпуската си в курорти на южните ни съседки.

Четирима от запитаните отговарят, че са почивали или ще почиват в Гърция, а трима в Турция, докато един от тях все още се двоуми за почивката си през септември между двете дестинации.

Едва 20% от анкетираните са предпочели българските курорти, като те са почивали на базата all inclusive.

Гърция

Участник в анкетата на Profit.bg сподели, че това е страната, в която условията за туризъм са по-спокойни - плажовете са по-чисти и няма толкова много почиващи. Цената пък, от своя страна, е по-ниска или сравнима с предлаганата в нашите топ курорти.

Анкетираните с деца споделят, че за тях е по-добре да се хранят на all inclusive, тъй като по този начин те получават по-голям избор от храна. Хората без семейство, почивали с приятели, заявяват, че най-често избират half board или само закуска, след която следват програмата си за деня.

Турция

Това е страната за една идеална all inclusive отпуска, сподели брокер. Пътувал е със самолет и с удоволствие ще се върне на същото място.

Друг интервюиран заяви, че без притеснения ще препоръча тази дестинация на приятели и колеги.

България

Семейните брокери, избрали родната дестинация, споделят, че отиват на почивка в наш северен курорт на базата all inclusive. Другият анкетиран, отговорил България, е почивал в южен курорт с приятели.

А Вие къде почивахте или ще почивате това лято? Споделете и Вашите впечатления от отпуската си в коментарите.

Подобни статии

Най-четени статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Коментари

Тони
# 0
18:08 | 7 August 2012
Реших и аз да направя проучване: “Къде ще почива Българинът това лято”. За да не притеснявам приятелите си, реших в това проучване да взема участие само аз. За целта си зададох един и същ въпрос 10 пъти. Въпросът беше: “Къде ще почивате това лято?”. Дадох следните отговори: В 20% от случайте отговорих – ще почивам в Гърция; В 20% от случайте отговорих – ще почивам в Турция; В 40% от случайте отговорих – ще почивам в Сърдиния; В 30% от случайте отговорих – ще почивам в “северен” курорт; В 30% от случайте отговорих – ще почивам в “южен” курорт. Я!!! Процентите са повече от 100%. ???? Явно на някои въпроси съм отговорил повече от няколко пъти. :))) Карай! Весела ваканция на всички!
Киро
# 1
16:08 | 7 August 2012
Почивката в "северен" и "южен" курорт не е препоръка :)
Тони
# 2
15:08 | 7 August 2012
Аз почивам в един "северен" курорт, а 2 седмици след това отивам в един "южен" курорт. :)))
dani
# 3
15:08 | 7 August 2012
сардиния
Aksel Foley
# 4
15:08 | 7 August 2012
След като имат пари за почивки, може да се направи извода, че на БФБ нещата процъфтяват, активите под управление нарастват със стабилен темп, а реализираната доходност за вложителите е по около 20% годишно. Аз лично при текущата ситуация в бранша дори не бих и сънувал почивка, но те си знаят, може би вече не им пука изобщо от статуквото, наложено през последните 3-4 години. Остава само въпросът: Кой продължава да им плаща, за какво и с какви средства?
Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg