Кризата - добра за българския туризъм в дългосрочен план?

599
Кризата - добра за българския туризъм в дългосрочен план?

В дългосрочен план кризата може ще се окаже благоприятна за българския туризъм, заяви шведският посланик Пол Бейер на днешната си среща със зам.-кмета на община Варна Коста Базитов.

Известен спад на шведските туристи във вашата страна има, но мисля, че той е по-малък в сравнение с други държави, заради конкурентните цени, които предлагате в България, посочи Н. пр. Бейер. Според посланика в момента се наблюдава промяна в потребителските нагласи - заради икономическата ситуация в момента хората харчели по-малко за големи покупки, но дребните им разходи били по-големи.

Варна е място, в което желая да се връщам отново. От 7 месеца съм във вашата страна и за мен е голямо удоволствие да съм тук, както от професионална гледна точка, така и в личен план, каза Бейер. Като посланик на страна председател на ЕС в момента той обаче не пропусна да отбележи за проблемите по управлението на европейските фондове у нас, но заяви, че новото правителство има силна платформа за справянето с този въпрос.Очакваме голямо развитие в тази сфера и повече средства да стигат в общини като Варна. През следващите години ще работя за по-тясно сътрудничество между шведските и българските общини, добави Н. пр. Пол Бейер. Ниши за бъдещо сътрудничество с Варна шведският посланик вижда най-вече в морската индустрия и военната област, като уточни, че макар и кралство Швеция да не е член на НАТО и двете страни са ангажирани с поддържането на мира.

Негово превъзходителство направи и кратка презентация по повод председателството на Швеция в ЕС, като се спря на приоритетите и проблемите - най-вече глобалната криза и безработицата, както и климатичните промени.

Източник: БГНЕС

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg