Откриват Международна туристическа борса в Търново в периода 16-18 април

897
Откриват Международна туристическа борса в Търново в периода 16-18 април

В периода 16-18 април 2008 г. във град Велико Търново ще се проведе петото издание на най-мащабното българско изложение за специализиран туризъм с международно участие „Културен туризъм”. Форумът се организира по инициатива на община Велико Търново,
Държавната агенция по туризъм и Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация.

Партньори в това начинание са Министерството на културата и Асоциацията на българските туроператори и туристически агенти.

Международната борса “Културен туризъм” през 2008 г. ще се проведе в комплекса изложбени зали “Рафаел Михайлов” в центъра на Велико Търново, информират от Държавната агенция по туризъм.

Програмата на форума включва няколко елемента, като: туристическа борса – възможност за фирми, туристически организации, общини, културни институти и други да представят своя потенциал за създаване на туристически продукт от областта на културно-познавателния туризъм чрез рекламно-информационни материали.

Експозиционна програма, която предвижда откриване на изложби на произведения на изкуството и експонати от фондовете на различни музеи.

Програма включва още работни сесии за представяне на презентации на туристически продукти в обекти на културния туризъм, региони с дадености за развитие на културен туризъм, фестивални прояви, проблеми на комуникациите и рекламата и др.

Община Велико Търново работи активно върху идеята за създаване на Международна асоциация на градовете със аудио-визуални спектакли на открито. Отправени са покани за участие в Международната борса “Културен туризъм 2008” във Велико Търново към представители на всички градове с подобни спектакли: Кайро, Абус Мбео и Луксор от Египет, Делхи, Агра, Хайдар Абат и Кадираху от Индия, Тионихуан от Мексико, Истанбул – Турция и Атина – Гърция или към представители на дипломатическите мисии на съответните държави, акредитирани в нашата страна.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg