Предстои Международната туристическа борса „Културен туризъм” във Велико Търново

657
Предстои Международната туристическа борса „Културен туризъм” във Велико Търново

От 16 до 18 април 2008 г. във Велико Търново ще се проведе поредното международно изложение „Културен туризъм 2008”. Форумът се организира по инициатива на община Велико Търново и БХРА, съвместно с “Царевград Търнов” ЕООД, ДАТ и ABTTA.

В рамките на богата програма борсата предлага възможност за участие в туристическото изложение на фирми, туристически организации, общини, културни институти, университети и др. да представят своя потенциал за създаване на туристически продукт от областта на културно-познавателния туризъм чрез рекламно-информационни материали.

За първи път изложението се организира със съдействието на Асоциацията на българските туроператори и туристически агенти (ABTTA) - пълноправен член на най-авторитетната европейска организация в туризма – ECTAA. На борсата ABTTA ще представят своите членове и дейността на асоциацията във Велико Търново.

Творческата програма на събитието включва презентации, дискусии, промоции на различни държавни, общински и неправителствени организации. Борсата дава възможност за обсъждане и анализ на актуални въпроси, свързани със социализацията, промоцирането и поддръжката на културно-историческите обекти като част от културния туризъм и пр. За пети пореден път ще проведе и филмовият фестивал „На източния бряг на Европа” на който се представят филми, популяризиращи българското културно–историческо наследство и туризма.

Петото изложение „Културен туризъм 2008” – Велико Търново дава възможност за работни срещи на партньори и специалисти, представяне на туристическия продукт на десетки региони от страната, запознаване с дейността на различни културни институции. Спектакли, изложби, филми, награди ще съберат водещи имена на експерти и творци в областта на културния туризъм.

Освен в съпъстващата програма на изложението, БХРА ще участва във Велико Търново с щанд, на който ще представя рекламно-информационните материали на своите членове от страната.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg

На фокус

Иновативни технологии за интелигентно почистване на подове у дома

Новата прахосмукачка-робот Roomba i7+ не само обича, но е и...