Приморско се готви за лидер на Южното Черноморие

965
Приморско се готви за лидер на Южното Черноморие

 

С модерни подстъпи към Северен и Южен плаж, атрактивно яхтено пристанище и развитие на селския туризъм Приморско се подготвя да се превърне в лидер на Южното Черноморие.

Това са опорните точки, заложени в програмата за реализиране на общинския план за развитие до 2013 г., предложена от кмета Лиляна Димова и одобрена единодушно на сесия на местния парламент, която се проведе в четвъртък.


„Община Приморско ще бъде лидер на туризма в Южното Черноморие и Странджа, устойчива и самоуправляваща се общност, предпочитано място за развитие на конкурентоспособен бизнес, екологично селско и горско стопанство, място за пълноценна реализация на младите хора с качествена инфраструктура и благоустроена жизнена среда", се казва в документа.

Намеренията на общинската администрация са да привлича туристи не само в Приморско, но и в съставните селища.

Предвижда се реконструкция на селски къщи, създаване на екомаршрути, както и на екопътеки до Лъвската глава, църквата „Света Параскева", Маслен нос.

Целта е селата да се превърнат в дестинация на алтернативен туризъм. Подготвя се изграждането на велоалея от Приморско до Китен, както и укрепване на устието на река Дяволска.

Общинската администрация е набелязала и мерки за подобряване на туристически продукт, като залага на обучението на кадри.

Проектите, заложени в програмата на общината, ще бъдат финансирани както по различни оперативни програми, така и със средства от общинския бюджет или чрез публично-частно партньорство.

„Документът е отворен и във всеки момент може да бъде допълван. Нашето желание е той да не остане само едно добро намерение. Общинските съветници ще контролираме стриктно изпълнението на програмата", заяви след сесията шефът на местния парламент Пламен Георгиев.

Източник: БГНЕС

Българският бизнес

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Коментари

Пенка
# 0
22:11 | 2 November 2008
Спрете да преписвате вестник "Черноморски фар" като цитирате БГНЕС. Явно тази агенция не си подбира репортерите. А трагичното е, че един толкова авторитетен сайт като вашия, дава "новини", излязли няколко дена по-рано в бургаските вестници.
Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg