Развитието в туризма в Камбоджа води до ръст в сектора на недвижимите имоти

1013
Развитието в туризма в Камбоджа води до ръст в сектора на недвижимите имоти

Броят на туристите, посетили Камбоджа, се е увеличил с 14% за първата половина на тази година в сравнение с предходната, сочат официалните данни на Министерството на туризма на страната, пише Propetry Wire.

След тези оптимистични данни, голяма част от специалистите в сектора предричат, че до края на тази година броят на туристите в Камбоджа може да достигне 2.3 млн. души.

Официален говорител на правителството на страната заяви, че подобрената в последните години инфраструктура и политическата стабилност са едни от основните фактори за ръст на броя на туристите.

Според направените предварителни изчисления, само през тази година приходите за страната от туристическия сектор ще са около 1.64 млрд. долара, допълва още той.

Според голяма част от специалистите в сектора това означава и значително увеличение на покупката на жилища в цел бъдещото им отдаване по наем. Ръстът в закупените жилища с тази цел за изминалата година е повече от 20% сочат официалните данни.

Ако тази тенденция се запази, се очаква през настоящата година увеличението да бъде доста по-голямо, а защо не и двойно, коментират специалистите.

Бумът в туристическия сектор води и до значителен ръст в сектора на недвижимите имоти като цяло. Това от своя страна подпомага за приблизително двоен ръст на икономиката на страната, отчетен за 2007 г.

Цените на жилищата в страната и особено в столицата Пном Пен са се увеличили близо двойно, като са достигнали до 3 000 долара за кв.м. в престижните квартали. Това е наистина забележително повишение, като се има предвид, че през 2000 г. квадратният метър не превишаваше 500 долара.

От друга страна столицата на Камбоджа – Пном Пен, наричана “Перлата на Азия", е и една от най-големите и известни туристически дестинации. Градът е политически, икономически и културен център на страната и забележителностите, които могат да се видят там, са наистина много.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg