Развиваме туристическите връзки с Чили

509
Развиваме туристическите връзки с Чили

Засилване и разширяване на двустранното сътрудничество в областта на туризма предвижда одобреният от правителството Проект на Меморандум за разбирателство между България и Чили. Заложеният в него срок е 5 години с възможност действието му да се поднови автоматично за още пет години, съобщи правителствената информационна служба.

Документът предвижда страните да насърчават обмена на информация в областта на статистиката и образователните програми, туристическата реклама и промоцията, проучванията и проектите за изследване на развитието на туризма, законодателството и програмите, свързани с туризма и неговото качество, устойчивото развитие и технологичните иновации.

Облекчава се и обмена на информация за програмите за развитие на туризма, които се осъществяват в двете държави с цел насърчаване на инвестициите в туристическите дейности в другата държава.

С подписването на Меморандума за разбирателство в областта на туризма ще се насърчи организираният групов и индивидуален туризъм, като ще се търсят и нови форми на специализиран туризъм, както и установяване на активен информационен обмен в същата област.


Българският бизнес

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg