Румъния отделя 75 млн. евро за реклама на туристическия си сектор

535
Румъния отделя 75 млн. евро за реклама на туристическия си сектор

Румънското правителство има намерение да отпусне повече от 75 млн. евро за реклама и популяризиране на туристически сектор в страната, пише румънския бизнес портал BusinessStandard.ro.

Планираните финансови средства са част от проект, носещ името “Romanian Tourism Brand”, чиято цел е също така и презентация на по- важните и големи родни компании в рекламния и комуникационен сектор.

Международната рекламна асоциация на Румъния и още някои други големи асоциации и институции в страната имат намерение да предложат на пазара специална рекламна книга с името “Romanian Tourism Brand”.

Основната и цел ще бъде да помага на чужди бизнесмени и организации в сектора за по-лесното им ориентиране и едновременна реклама на възможностите на пазара и перспективите, които той ще предлага в бъдеще време.

Това според редица членове на румънското правителство ще даде възможност на много местните компании и фирми да осъществят контакт с някои от най-големите компании в света, а защо не и съвместна работа за в бъдеще.

Според президента на Рекламната асоциация – Рарес Петрисор, създаването на книгата е една доста голяма инвестиция в бъдещето и ефектите от нея ще започнат да се усещат от всички в най-близко бъдеще.

Възможностите, които стоят пред румънския туризъм за развитие, в бъдеще време са огромни, е  всеобщото мнение. За сега обаче секторът се нуждае все още от големи инвестиции и най-вече голяма международна реклама.

Бъдещото рекламиране на туристическия сектор в страната ще се осъществява не само от финансови средства от правителството, но и от много частни лица, имащи интерес в сектора.

 

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg