СДС: Гагаузов виновен за провала на сезона в Приморско

817
СДС: Гагаузов виновен за провала на сезона в Приморско

Бившият министър на регионалното развитие и благоустройството Асен Гагаузов е виновен за провала на туристическия сезон в Приморско, алармират от местната структура на СДС.

Гагаузов неправомерно е отдал плаж "Приморско- север" на близка до него фирма, твърдят сините. Дни преди изборите министър Асен Гагаузов сключва договор с фирма за стопанисване на плажа "Приморско-север", въпреки че такъв вече съществува, разкриват сините в Приморско.

На 01.07.2008 г. "Оросей" ЕООД сключва договор с Община Приморско, със заповед на кмета на Община Приморско на основание на постановление на МРРБ, с което възлага на горепосочената фирма да извършва водоспасителна дейност, дейности по обезопасяване на водните площи, медицинско обслужване и санитарно-хигиенно и техническо поддържане на морски плаж "Приморско-север". Договорът е със срок до 30.03.2011 г.

Тъй като последният не може да бъде прекратен, министър Гагаузов, няколко дни преди изборите, назначава комисия и извършва процедура по сключване на договор със същия предмет на дейност от МРРБ, без да е прекратен съществуващия договор. Община Приморско нищо не прави да защити своя интерес и е обявена друга фирма за спечелила конкурса (Заповед рд 02-14 975/30.05.2009).

Заповедта на министъра е обжалвана в съда. Тричленен и петчленен състав на ВАС се произнасят в полза на фирмата, първа сключила договор. Близката до министъра фирма обаче не освобождава плажа. Нещо повече, незаконните стопани започват да безчинстват - ограждат с телена ограда заведение в средата на пясъчната ивица, гонят туристите и т.н. По жалба на ощетената фирма Оросей ЕООД, Окръжна прокуратура - Бургас се произнася, че ВАС правомерно е отхвърлил искането на министъра за допускане на предварително изпълнение на заповедта му.

Дори предлага на областния управител да образува административно производство- заповед за изземване на недвижим имот -изключителна държавна собственост, който имот се държи от "Аноя" ЕООД, без правно основание. Изпратена е до областния управител и заинтересованите страни на 16.07.2009 г.

На 24.07.2009 г. областният управител пише писмо до заинтересованите страни и заключава че следва в срок до 30 дни ще бъде издадена такава заповед. До този момент такава заповед няма. От местната структура на СДС са обезпокоени, че близката до министър Гагаузов фирма проваля туристическия сезон в Приморско.

Източник: БГНЕС

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg