Сключиха 22 договора по проект “Подпомагане развитието на регионалния туризъм”

464
Зам.-министърът на регионалното развитие и благоустройството Димчо Михалевски връчи договорите по проект „Подпомагане развитието на регионалния туризъм чрез подобряване на свързаната с него инфраструктура”.

По проекта са сключени общо 24 договора – 22 договора за строителство и 2 договора за строителен надзор. Договорите по Компонент 1 “Подобряване на пътната инфраструктура” са 12 на обща стойност 11.557 млн. евро.

Стойността на договорите по Компонент 2 “Строеж и рехабилитация на ВиК инфраструктура” са 10 и са на обща стойност 11.881 млн. евро. Проектът се финансира по Програма ФАР, Финансов меморандум 2005.

Изпълнител на договора за строителен надзор по компонент 1 е консорциум между фирмите „Пътинвест инженеринг” и „Рутекс”, а по втория компонент 2 - „Пътинвест инженеринг”. Очаква се обектите по двата компонента да бъдат изпълнени до края на годината.

По време на церемонията зам.-министър Михалевски обяви, че предстои стартиране на втора фаза по проекта, като се очаква договарянето по нея да се извърши до месец септември тази година.

Така между 50 и 55 общини ще получат подкрепа като бенефициенти по двете фази на проект „Подпомагане развитието на регионалния туризъм чрез подобряване на свързаната с него инфраструктура”, каза още той и допълни, че една година преди последното договаряне 180 общини са защитили проекти по финансовите меморандуми по Програма ФАР пред МРРБ.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg