Собствениците в Слънчев бряг ще търсят обезщетение от EVN

588
Собствениците в Слънчев бряг ще търсят обезщетение от EVN

Собственици на хотели и ресторанти в курорта "Слънчев бряг" ще търсят обезщетение от електроразпределителното дружество EVN за пропуснати ползи и за нанесени щети. Това се посочва в писмо на сдружението "Съюз на собствениците", изпратено днес до
медиите и до EVN.

Заради аварията на 5 юли и прекъснатото за повече от 4 часа подаване на електричество на територията на община Несебър загубите за курортния комплекс са огромни, пише в
писмото. От Управителния съвет на сдружението заявиха, че непосредствено след аварията е имало извънредно заседание на сдружението, на което са били разгледани повдигнати от хотелиери и ресторантьори въпроси, свързани с претърпени значителни материални щети от инцидента.

Собствениците са обсъдили и появилото се недоволство от страна на почиващите, както и накърнения имидж на курортния комплекс.Управителният съвет е взел единодушно решение да бъде потърсено ясно обяснение за причините за прекъсването на електрозахранването.

При липса на адекватно обяснение, което да изключи вината на дружеството, има решение за предприемане на всички необходими действия за обезщетяване на вредите, включително по съдебен ред, каза Елена Иванова, председател на управителния съвет на съюза на собствениците в комплекса.

От сдружението отправят покана за среща към представители на ръководството на EVN. Срещата е насрочена за 23 юли в Несебър от 11.00 часа. От сдружението ще представят справка за претърпените вреди от отделните потребители и ще настояват да бъдат обсъдени конкретни мерки за обезщетяването им. Ако не се постигне споразумение между двете страни, съюзът на собствениците ще търси правата си по съдебен ред, добави Иванова.

Тя съобщи, че ще настоява на срещата да бъде обсъдена възможността на туристическите обекти в комплекса да бъде даден статут на приоритетен и първокласен потребител, като това залегне в клаузите на сключените договори.

Източник: БТА, Снимка: БГНЕС

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg