Св. Св. Константин и Елена холдинг инвестира в жилищни комплекси и инфраструктура

1063
Св. Св. Константин и Елена холдинг инвестира в жилищни комплекси и инфраструктура

Самостоятелно и чрез дъщерните си дружества, Св.Св. Константин и Елена холдинг АД експлоатира близо 2000 легла, 906 от които са категория четири звезди, а останалите - в
реновираните през 2007 г. и обновени през 2008 г. три и двузвездни хотели, става ясно от отчета за дейността на дружеството към 30 юни.

През второто тримесечие на 2008 г. дружеството изгражда нови жилищни сгради и предстои актуването с протокол за приемане на груб строеж на жилищна сграда в жилищен комплекс “Хармонмия” (бл.2), както и на две сгради в жилищен комплекс “Есенсия” (бл.2 и бл.3), всички находящи се на територията на к.к. Св.Св.Константин и Елена.

За значителна част от готовата строителна продукция са сключени предварителни договори за продажба с клиенти.

Предвижда се и през 2008 г., средствата от реализация на собствените луксозни апартаменти в жилищните комплекси от затворен тип да се инвестират в инфраструктурни проекти и строителството на нови жилища и хотели.

За полугодието на 2008 г. Св. Св. Константин и Елена Холдинг отчита неконсолидирана печалба преди облагане с данъци в размер на 409 хил. лв., спрямо загуба от 138 хил. лв. за година по-рано.

Съвкупните приходи за периода нарастват с 96% спрямо сравнимия период на 2007 г. и достигат 3.4 млн. лв. Основни акционери в дружеството са Андезит ООД и Итал Рентапарк ЕООД с по 27.09 и 20.32 на сто от капитала, а Итал Комерс ЕООД има 20.11%.

Рано днес по позицията са изтъргувани 50 акции на ниво от 24 лв. за брой.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg