Туристите в Турция унищожават годишно един милиона тона храни и 600 хиляди литра напитки.

По данни на Федерацията на турските хотелиери в страната има над 1200 туристически обекта, в които всяка година се консумира по 58 хиляди тона червено и около 40 хиляди тона птиче месо.

Разходите, които обектите правят за покупка на зеленчуци и плодове, са около 210 милиона долара. Бирата е най-консумираното питие в крайморските туристически обекти, допълват от БТА.

Консумацията на бира в един петзвезден комплекс на година е средно около 285 хиляди литра. На второ място е водката - 75 хиляди литра.

73 792 литра ракия, над 100 хиляди литра ликьори, почти 60 хиляди литра уиски, над 10 хиляди литра джин консумират туристите в рамките на една година.