Удостоиха ДАТ със специална награда за цялостно представяне

568
Удостоиха ДАТ със специална награда за цялостно представяне

По време на 25-то юбилейно издание на "Ваканция Спа и Експо 2008", което се проведе в НДК в периода 21-23.02.2008 г., Държавната агенция по туризъм (ДАТ) бе удостоена със специалната награда за цялостно представяне, дългогодишно и активно участие и принос в утвърждаване престижа на Международната туристическа борса "Ваканция".

Държавна агенция по туризъм е традиционен партньор на организаторите Прим Експо. На изложението агенцията се представи с национален щанд от 102 кв. м, където безплатно участие взеха 20 общини, представители на регионални сдружения и туристически информационни центрове, които ДАТ насърчи да представят нов завършен туристически продукт с изградена и разработена визия за представянето му и подходящо оформени рекламни материали.

Представени бяха редица нестандартни решения на различни туристически дестинации у нас. Община Хисаря се представи чрез възстановка на тракийския ритуал “Възлияние”, община Белоградчик привлече погледите с представянето на обичая “Виене на венци”. ”Розобер” и “Гонене на злите духове-кукери” са запазената марка на Сопот.

По този начин ДАТ даде възможност на общините да се срещнат със свои партньори съмишленици от туристическия бранш, с които да обменят идеи, както и да се запознаят с постиженията на туристическия бизнес не само в страната, но и в чужбина.

Представянето на страната по региони с разработени туристически продукти би могло да стане пилотно и при националните ни участия на международни туристически борси в чужбина. Подпомагането на регионите в развитието на толкова важен за страната ни отрасъл като туризма е в пълно съответствие с общите тенденции в Европейския съюз.

На 22.02. в зала 7 на НДК, в рамките на изложението, се проведе и ежегодната среща на ДАТ с представители на местната власт по актуални проблеми, свързани с развитието на туризма.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg