Увеличаваме сътрудничеството с Чехия в областта на туризма

1024
Увеличаваме сътрудничеството с Чехия в областта на туризма

Днес и утре в Прага, Чехия се провежда 48-то заседание на Комисията за Европа на Световната организация по туризъм (СОТ), съобщиха от Държавната агенция по туризъм. Ще се проведе и семинар е на тема „Туристическа политика и човешки ресурси“. В двете събития ще участва и председателят на ДАТ Анелия Крушкова - в качеството й на първи заместник-председател на комисията.

За 19 май е предвидено подписване на междуправителствен договор за сътрудничество в областта на туризма между България и Чехия. Подписването му ще се отрази благоприятно върху отношенията между двете страни, ще се насърчи организираният групов и индивидуален туризъм, ще се търсят и нови форми на специализиран туризъм и установяване на активен информационен обмен в областта на туризма.

123 709 чешки туристи са посетили България през 2007 г., което представлява близо три пъти по-голям брой туристи за последните пет години.

На 19 май предстои и откриване на туристическия летен сезон за България в Прага с конференция с чешки туроператори и средства за масово осведомяване. На същия ден представителите на ДАТ ще проведат среща с ръководството на Чешката организация за туризъм „Чек туризъм“.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg