За първи път страната ни бе избрана за член на Световната организация по туризъм

444
За първи път България е избрана, при това единодушно, за член за периода 2007-2009 на двата най-важни комитета на Световната организация по туризъм (СОТ) – Програмният комитет и Комитетът по бюджет и финанси. Предпочетени сме и за заместник-председател на Комисията за Европа на СОТ.

Това стана на 17-ата Генерална асамблея на СОТ към ООН, която се провежда в Картагена, Колумбия. На форума участват 700 представители от 153-те страни-членки и 500 представители от държави в качеството им на асоциирани и афилирани (неправителствени) членове. България е представена от председателя на Държавната агенция по туризъм Анелия Крушкова и заместник-председателя на ведомството Станислав Новаков.

Изборът е голямо признание за приноса на страната ни в развитието на туризма в световен мащаб и в частност в региона. Убедителното представяне на България по време на 47-ата среща на Комисията за Европа е в годината, когато станахме пълноправен член на Европейския съюз. Признанието е в съответствие с политиката на правителството за представянето ни като част от голямото европейско семейство. Европа е най-важният регион за СОТ. Тя определя и най-важните елементи от политиката, основните направления и проекти на организацията.

В рамките на асамблеята се провеждат срещи на 6-те Регионални комисии на СОТ към ООН, а именно: за Европа, Северна и Южна Америка, Африка, Южна Азия, Източна Азия и Тихия Океан и Близък Изток. В състава на всяка регионална комисия участват представители на националните туристически администрации, които провеждат и съдействат за организирането на политиката на СОТ за развитието на туризма.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg