Уникална сграда в „Люлин“ на още по-атрактивна цена от 365 евро/кв.м

4706
Уникална сграда в „Люлин“ на още по-атрактивна цена от 365 евро/кв.м

На 15 септември започна тръжна процедура за емблематичната сграда на бившия магазин „Арон“ в кв. „Люлин“ в София, построена през 2007 г.

Имотът с площ от 8 200 кв. м се продава с готов идеен проект за преобразуване в офис сграда клас А. Всички нива над партера са тип open space, което предоставя гъвкавост за бързо адаптиране на пространството за различни нужди.

Проектът предвижда обособяване на офиси от 200 до 1600 кв. м и възможност за разширяване на последния етаж с още 800 кв.м.

На фона на бързия ръст на електронния бизнес в целия свят през последните 15 години, се наблюдава тенденция за преобразуване на търговски площи в офиси.

Според Иван Велков, председател на Управителния съвет на Българската фасилити мениджмънт асоциация, "се предефинира нуждата от многоетажни търговски пространства заради развитието на онлайн търговията“.

Той подчертава, че бъдещето е на сградите с поливалентни функции, пространство за работа и други дейности, които ще привлекат и голяма част от фирмите, които в момента се помещават в жилищни имоти.

Сградата се намира в непосредствена близост до метростанция „Западен парк“, между ключовите булеварди „Джавахарлал Неру“ и „Царица Йоана“, където през последните години се обособява бизнес зона с огромен потенциал за развитие.

А „Люлин“ е районът в София, който претърпява най-бурен разцвет заради географски, демографски и структурни характеристики. Той е разумна алтернатива на пренаселения и скъп кв. „Младост“.


Началната цена за имота е 2 990 000 евро (365 евро/кв. м). Гаранцията за участие в търга е 150 000 евро, а стъпката за наддаване – 50 000 евро.

Документи за участие могат да се подават до 15 октомври 2020 г., а на 22 октомври ще се състои и самият търг пред нотариус.

Подробности за процедурата и пълен пакет тръжна документаци можете да видите тук https://www.wpcrent.bg.

Българският бизнес

Подобни статии

Най-четени статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg