В София започва обучение за брокери на недвижими имоти

740
В София започва обучение за брокери на недвижими имоти

© Pixabay.com

Обучение на брокери на недвижими имоти, организирано от Националната академия за недвижими имоти към Национално сдружение недвижими имоти, ще се проведе в София от 31 януари до 23 февруари.

Учебната програма е насочена към брокери с по-кратък практически опит, както и за всички останали, които имат нужда от повече теоретични знания.

Програмата има и подготвителен характер за бъдещо валидиране на знания за получаване на държавно свидетелство за трета квалификационна степен по професия „Брокер“, специалност „Недвижими имоти“.

Ето какво споделелиха от сдружението пред Profit.bg: 

Добромир Ганев, Председател на УС на НСНИ: „Националаната академия за недвижими имоти към НСНИ има лиценз от Министерството на образованието за провеждането на модулни обучения в десет области, едната от които е „Брокер на недвижими имоти“.

Графикът предвижда разпределяне на лекциите в 84 учебни часа, в които знанията си ще предават 11 експерти от различни области, свързани с професията „брокер“.  Лекторите ни са университетски преподаватели и специалисти-практици с над 15 години стаж.

Брокерите, които преминат през  обучението и вече практикуват професията  ще положат изпит за валидиране на знанията. Той е разделен на теория и практика. Ако го преминат успешно, те получават държавна диплома - Свидетелство за завършена професионална квалификация по професията „Брокер на недвижими имоти“, която е призната в целия Европейски съюз. Освен това, при едно бъдещо регулиране на законодателството, тези , които са получили сертификати от НСНИ, ще положат никакви или по-малко часове за приравняване“.

Ирена Перфанова – замeстник- председател на НСНИ: „Обучението е изключително полезно за младите и за бъдещите колеги. То е разделено на 13 модула, а сред професионалистите, които сме поканили има психолог, кредитен инспектор, фотограф-художник, адвокат, нотариус, икономисти. Имената им, както и пълната програма на модулното обучение са публикувани на сайта на НСНИ“.

В модулите са засегнати глобалните аспекти но професията, психологията на този бизнес, икономическите и правните му аспекти, оценяването на недвижимите имоти, кредитиране при сделки с недвижими имоти; Градоустройство-технически аспекти при сделки със земя и със сгради и други.

Записванията за модулното обучение в София вече текат. Условията и таксите са описани на сайта на Сдружението: https://bit.ly/37lnmrp


Българският бизнес

Подобни статии

Най-четени статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Коментари

Родолюбец
# 0
11:01 | 27 January 2020
Уроци: №1: Как се лъже в динамична среда. №2: Предлагай имоти с цел комисионна, а не според това което се търси №3: Защо да си измамник е хубаво нещо. №4: Как да изтъкнем минусите на един имот, като плюс. Страхотно трябва да пратят на подобни курсове и автомонтьорите, "майсторите" вътрешно оформление на апартамент, таксиметрови шофьори и другите подобни човешки отпадаци.
Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg