3277 производителите на мляко подадоха заявления за помощи

537
3277 производителите на мляко подадоха заявления за помощи

От общо 4 126 допустими кандидати, 3 277 са производителите на краве мляко, които подадоха заявления за подпомагане по Схемата за подпомагане на сектора заради кризата, информираха от ДФ „Земеделие".

Срокът за кандидатстване изтече на 30 април 2010 г. Предстои държавният фонд да изчисли точния размер на сумата, която ще получи всеки един млекопроизводител, след което ще се пристъпи и към изплащане на средствата.

Помощта се определя на килограм реално доставено мляко, както и на килограм мляко и млечен еквивалент, директно продадено от производителя, въз основа на годишните декларации за доставки и за директни продажби за квотния период 2008/2009 г.

Помощта за кравето мляко се отпуска след нотификация от Брюксел на основание на Регламент (ЕС) № 1233/2009 на Европейската комисията от 15 декември 2009 г. Общият бюджет по схемата е 3.6 млн. лева. Тя се прилага като специфична мярка за подпомагане на млекопроизводителите в условията на криза.

Право на подпомагане по мярката имат производителите на краве мляко, които притежават индивидуална млечна квота и които са извършили доставки и/или директни продажби на краве мляко през квотния период 2008/2009 г., в размер най-малко на 20 000 кг.

За да получат финансова помощ, млекопроизводителите трябва също така и да са подали годишни декларации за посочения квотен период във фонд „Земеделие", се казва още в съобщението на фонда.

 

 

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg