Адванс Терафонд ще увеличава капитала си със 66 млн. лв.

726
Адванс Терафонд ще увеличава капитала си със 66 млн. лв.

Капиталът на Адванс Терафонд АДСИЦ () се увеличава с 66 084 087 лв. - от 44 056 058 лв. на 110 140 145 лв., чрез издаване на нови 66 084 087 обикновени безналични акции с право на глас и с единична номинална стойност 1 лв. Това гласи корпоративно съобщение на сайта на Българска фондова борса.

Капиталът на дружеството ще бъде увеличен, само ако бъдат записани и платени най-малко 25 000 000 акции с номинална стойност 1 лв. и емисионна стойност 1.90 лв. всяка една, в който случай капиталът на дружеството ще бъде увеличен само със стойността на записаните акции.

Не е възможно отклонение над горната граница на заявения за набиране капитал. Всяка акция от новата емисия има номинална стойност от 1 лев и емисионна стойност от 1.90 лв, уточняват от инвестиционния фонд.

Право да участват в увеличението на капитала ще имат лицата, придобили акции най-късно 7 дни след датата на обнародване на съобщението за публично предлагане в Държавен вестник. На следващия работен ден Централен депозитар открива сметки за права на тези лица въз основа на книгата на акционерите.

Срещу всяка съществуваща към края на посочения срок акция се издава едно право, даващо възможност за записване на 1.5 нови акции по емисионна стойност от 1.90 лв. Всяко лице може да запише най-малко 1 нова акция и най-много такъв брой акции, който е равен на броя на придобитите и/или притежавани от него права, умножени по 1.5. Инвестиционният посредник Карол АД ще обслужва увеличението на капитала.

Нека да припомним, че към края на май фондът притежава земи за 97.6 млн. лв. В общия портфейл на дружеството след преоценката, 75% са земеделски земи и 25% са градски земи.

Към момента са изтъргувани 50 лота на Адванс Терафонд АДСИЦ при цена от 1.95 лв. Най-добрата поръчка за купува е на 1.95 лв., а за продава оферти има на 2.1 лв.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg