Агрия Груп Холдинг купи активи на Румил и Румил-Агро

1876
Агрия Груп Холдинг купи активи на Румил и Румил-Агро

“Агрия Груп Холдинг”АД () финализира преговорите по придобиване на активи, собственост на две компании, развиващи търговска дейност в сферата на агропроизводството в Североизточна България - “Румил”АД и “Румил-Агро”ЕООД, информират от борсата.

Компанията стартира успешно процедура по арендуване и придобиване в собственост на земеделски земи в още едно землище на територията на североизточния регион, с което увеличи обема на обработваемите площи земеделска земя с 23 000 дка, в това число около 1 500 дка собствена.

Страна по сделките за придобиване на собствеността върху посочените активи и права е дъщерното дружество на холдинга “Кристера-Агро”ЕООД, чиято дейност също е насочена в областта на агробизнеса.

Наред с това са сключени договори за покупка на висококачествена обработваща и прибираща земеделска техника на стойност 1.5 млн. евро на водещи производители в световен мащаб като John Deere, Lemken и Rabe, което е в изпълнение на инвестиционната програма на компанията, чрез друго дъщерно дружество на холдинга, развиващо търговска дейност в областта на агропроизводството в лицето на “Агро”ЕООД.

Предвид основната насоченост на дейността на дружеството в сектора агропроизводство, източник на безвъзмездно финансиране за покупката на селскостопанската техника ще бъде грантова схема на Европейския съюз с до 50% възвращаемост на направените инвестиционни разходи.

До момента по позицията се изтъргуваха 13 хил. лота на нива от 7.40-7.74 лв. за брой.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg

На фокус

По-спокойни за утрешния ден с новия ипотечен кредит на БАКБ

„Лихвите се вдигат, Вашата-не“ е посланието на новия кредитен...