БАСЗЗ се разграничи от политизирането на протеста

1782
БАСЗЗ се разграничи от политизирането на протеста

Българската асоциация на собствениците на земеделски земи (БАСЗЗ) категорично се разграничава от политизирането на протеста и искането за оставки на министри от кабинета.

„Ние настояваме да бъдат изградени ясни правила в земеделския сектор, които да доведат до предвидимост и стабилност, се посочва в декларация на асоциацията, изпратена до министър-преседателят Бойко Борисов и министърът на земеделието и храните Мирослав Найденов.

„Призоваваме Ви към диалог, чрез който да намерим решения, които да бъдат изцяло в полза на сектор „Земеделие“.


Не приемаме начина, по който се настройва обществото към протестиращите и категорично заявяваме, че не приемаме неспазването на поети ангажименти от страна на правителството без да има диалог и търсене на решения, споделят още от БАСЗЗ.

Оттам уточняват още, че „протестите в сектор Земеделие са продиктувани от липсата на правила в сектора през последните 22 години. В условията на все по-тромава администрация и липса на ясна политика и спазване на ангажименти, българският земеделски стопанин е поставен в ситуация, в която не може да планира и развива своя бизнес.

„Считаме, че тази неясна политика може и трябва да се промени, ако искаме българският фермер да бъде конкурентен на европейските пазари. Още веднъж Ви призоваваме към диалог и установяване на ясни правила с цел стабилност и планиране на сектора земеделие“.

Българският бизнес

Всичко по темата Протестите

Подобни статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg