Близо 1.5 млн. права на Адванс Терафонд се изтъргуваха в първия ден

711
Близо 1.5 млн. права на Адванс Терафонд се изтъргуваха в първия ден

В седем сделки днес бяха изтъргувани 1.47 млн. броя, или 3.34% от издадените права на Адванс Терафонд АДСИЦ, даващи възможност за участие в предстоящото увеличение на капитала на фонда.

Цената на изтъргуваните права бе половин стотинка (0.005 лв.)

Търговията с правата на Адванс Терафонд ще продължи до 27 август (сряда), а аукционът за незаписаните права ще се състои на 5 септември.

Фондът планира да увеличи капитала си от 44 млн. лв. на 110 млн. лв. чрез издаването на 44 млн. права, срещу всяко от което инвеститорите ще могат да запишат по 1.5 нови акции по 1.90 лв. емисионна стойност.

Адванс Терафонд АДСИЦ притежава земи за 100 млн. лв. В общия портфейл на дружеството, след преоценката, 75% са земеделски земи и 25% са градски земи.

Дружеството инвестира основно в най-плодородните земеделски земи – 99% са с категория от 1 до 6 (от общо 10, като 1 категория е най-плодородната земя), в райони, където има най-добре развити арендни отношения.

Към края на юли 2008 г. Адванс Терафонд АДСИЦ притежава 243 000 дка земеделска земя.
Средната цена на придобиване за месец май е 359 лв./дка, а средната цена на портфейла от земеделски земи на дружеството с всички разходи е 230 лв.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg