Членовете на БАСЗЗ с 2 млн. дка земеделска земя в края на 2008 г.

809
Членовете на БАСЗЗ с 2 млн. дка земеделска земя в края на 2008 г.

От Българска асоциация на собствениците на земеделска земя (БАСЗЗ) очакват да притежават в края на 2008, началото на 2009 г. общо 2 млн. дка земи, съобщи Веселин Петров, изпълнителен директор на Елана Пропърти Мениджмънт, на провеждащия се днес форум - Инвестиции в земеделски земи.

Към момента 7-те членове на асоциацията държат общо 1 млн. дка. Нека припомним, че в края на февруари седем дружества, от които пет публични компании, учредиха дружеството с нестопанска цел.

Това са Елана Фонд за Земеделска Земя АДСИЦ, Адванс Терафонд АДСИЦ, Фонд за недвижими имоти България, Булленд инвестмънтс АДСИЦ, Фонд за земеделска земя Мел инвест АДСИЦ, Земеделска земя АД и Винпром Пещера АД.

Целите на сдружението са ускоряване на процеса на комасация на земеделските земи, ефективно развитие на поземлените ресурси, създаване на условия за модерно развитие на земеделието в България и защита интересите на собственици на земеделска земя.

Радослав Манолов от Адванс Терафонд очаква нови членове на асоциацията. Според устава, изискванията са да притежават 5 000 дка земи и да бъдат пропъръчани от поне 2-ма от настоящите членове.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg