Днес е крайният срок за подаване на заявление за плащания на площ

632
Днес е крайният срок за подаване на заявление за плащания на площ

Днес е крайният срок, до който земеделските производители могат да подават в областните разплащателни агенции заявления за плащания на площ, но със санкции, предаде БНТ.

От 4 март до 15 май 2008 г. беше общият срок за подаване на заявления за кампания 2008 и след тази дата върху субсидията ще бъдат налагани санкции в размер на един процент за всеки просрочен работен ден.

Бюджетът за 2008 г. по схемата за плащане на площ възлиза на 240 млн. евро. Минимално допустимият за подпомагане размер на стопанството е 0.5 хектар - за трайни насаждения и един хектар - за останалите култури. По-малките стопанства нямат право на подпомагане по схемите и мерките за плащания на площ.

Прилагането на Схемата за единно плащане на площ, като една от основните дейности на Разплащателната агенция на Държавен фонд "Земеделие", ще бъде обект на одит на Европейската комисия. Ще се проверяват изплатените субсидии за кампания 2007 г. ппо Схемата за единно плащане, която предоставя възможност на земеделските стопани да получат средства от фондовете на Европейския съюз.

Снимка: БГНЕС

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg